top of page

Wat is de werkwijze van BIGG Bewindvoering?

Als de kantonrechter het verzoek tot bewindvoering heeft toegewezen, wordt er door BIGG Bewindvoering eerst een overzicht van al uw inkomsten en uitgaven gemaakt om zo inzicht te krijgen in uw financiële situatie. BIGG Bewindvoering zal vervolgens een budgetplan maken.

 

BIGG Bewindvoering informeert de instanties en bedrijven waar u een financiële relatie mee heeft. Hen wordt uitgelegd dat uw vermogen onder bewind is gesteld en er wordt hun gevraagd om het postadres te wijzigen. BIGG Bewindvoering zal vanaf dat moment uw gehele financiële administratie verzorgen.

 

Naast uw huidige bankrekening wordt er een nieuwe bankrekening geopend die de beheerrekening wordt genoemd. Op deze bankrekening wordt uw salaris, pensioen of uitkering gestort. BIGG Bewindvoering zorgt ervoor dat uw vaste lasten zoals huur, energie en verzekeringen met geld dat op deze beheerrekening binnenkomt, worden betaald. Hier hoeft u dus niet zelf zorg voor te dragen. Uw huidige bankrekening wordt de leefgeldrekening genoemd. Iedere week of maand wordt er door BIGG Bewindvoering een bedrag op deze rekening gestort waarvan u bijvoorbeeld boodschappen kunt doen. Met uw pinpas kunt u geld opnemen. Het bedrag dat wekelijks of maandelijks op deze rekening wordt gestort is afhankelijk van uw inkomsten, uitgaven en gezinssituatie.

 

Indien gewenst ontvangt u een overzicht zodat u de betalingen die door ons zijn gedaan, kunt controleren. Indien u dat wenst, wordt er ook een overzicht naar een familielid, vriend of hulpverlener gestuurd. Ook is BIGG Bewindvoering verplicht periodiek verantwoording af te leggen aan de kantonrechter.

Contact

Heeft u vragen of wenst u verdere informatie, dan kunt u contact met ons opnemen.

Het telefoonnummer is 040 - 410 05 08. Ook kunt u een emailbericht sturen naar 

info@bigg-bewindvoering.nl. 

 

Wij zijn als volgt telefonisch bereikbaar:

Van maandag tot en met vrijdag : van 10:00 uur tot 12:00 uur

BIGG Bewindvoering BV

postbus 296 | 5600 AG Eindhoven

t +31(0)40 410 05 08

f +31(0)40 202 78 93

e info@bigg-bewindvoering.nl

kvk 63631466

Bericht ontvangen!

© 2017 BIGG Bewindvoering BV

bottom of page